Intro
  - Intro
  - Doelstelling
  - Participanten
  - Contact
  - Masterclass/Workshop
  Lesmateriaal
  - NIVEAU 4
 
  - InduTeq-portal
Samenstelling en expertise van het consortium

In dit project is een samenwerking gerealiseerd met de volgende instituten:

Onderwijs
ROC Eindhoven, School voor Elektrotechniek
Radiuscollege afdeling Elektrotechniek te Breda.
Participerende organisaties
Stichting Introductie nieuwe technologie (Induteq)
Kenteq kenniscentrum voor technisch vakmanschap
Participerende bedrijven
   Philips is in 1891 begonnen met de productie en verkoop van de gloeilamp en is daarin een wereldspeler van formaat geworden. Bijna 120 jaar later is Philips nog steeds marktleider op het gebied van verlichting en toonaangevend met nieuwe energiezuinige lichtoplossingen zoals LED. Door de LED-revolutie in de verlichtingsindustrie vindt er een verschuiving plaats van het ontwerpen van individuele lichtproducten naar het creŽren van duurzame, eenvoudig te veranderen verlichtingsoplossingen die het leven van mensen verrijken. Philips LED-oplossingen scheppen uiteenlopende sferen dankzij het dynamische en efficiŽntere gebruik van licht. De innovatieve verlichtingssystemen en -technologieŽn van Philips maken gebruik van de grote voordelen van LED's (zeer zuinig, duurzaam en milieuvriendelijk), waarmee 'licht' opnieuw ontwikkeld is tot een uiterst beheersbaar medium.
www.lighting.philips.nl
 
  De Belgische onderneming EREA maakt deel uit van de Niko Group nv en behoort tot de grootste transformatorenfabrikanten in Europa. Naast een uitgebreid gamma transformatoren en omvormers voor industriŽle toepassingen en laagspannings-halogeenverlichting biedt EREA ook een compleet aanbod van modules, voedingen en afgewerkte producten op basis van LED's. EREA heeft zich gespecialiseerd in de domeinen algemene verlichting, oriŽntatie-, publiciteits- en effectverlichting (multi colour) en stelt alles in het werk om steeds weer innoverende en kwalitatief hoogwaardige producten te brengen die de basis vormen van een zorgeloze samenwerking. EREA neemt graag deel aan het project LED-verlichting. Zo kunnen toekomstige monteurs goed voorbereid worden op de bestaande, maar vooral nieuwe technieken, en wordt het onderwijs op een hoger niveau gebracht.
www.niko.nl
 
  RENA Electronica is sinds 1981 actief op het gebied van elektronica-ontwikkeling en -productie en gespecialiseerd in het maken van klantspecifieke LED-oplossingen voor fabrikanten die LED-verlichting willen integreren in hun eigen product. Toen in de 90-er jaren de LED zijn intrede deed, heeft RENA deze ingepast in de designs. Een scala aan low power LED-applicaties werd ontwikkeld. Alle kennis en ervaring die RENA gedurende de jaren heeft opgebouwd wordt toegepast bij het maken van applicaties met de nieuwste generatie Power-LED's. De R&D-afdeling van RENA bestaat uit 20 gekwalificeerde engineers die hun gezamenlijke kennis om weten te zetten naar innovatieve LED-producten. Door middel van projecten zoals LED-technologie binnen het mbo-onderwijs, wil RENA nieuwe generaties enthousiast maken voor een vak in de techniek en tevens nieuwe technieken introduceren binnen het onderwijs.
www.rena.nl
 
  Niko is een Belgisch bedrijf dat stijlvolle en gebruiksvriendelijke oplossingen en diensten ontwikkelt en produceert op het gebied van o.a. schakelmaterialen, deurtelefonie en videofonie, bewegingsmelders en sensoren, draadloze bedieningen (RF en IR), lichtregeling en dimming, transformatoren, domicata en LED. Niko streeft ernaar binnen Europa toonaangevend te zijn op het vlak van het sturen en controleren van licht, energie, verwarming, toegang en omgevingsfactoren zoals luchtkwaliteit. Zes jaar geleden is Niko gestart met het bekende en succesvolle opleidingsprogramma Domotica. Door de ontwikkelingen op het gebied van LED is er een module LED & Domotica aan dit opleidingsprogramma toegevoegd. Centraal bij dit project staan de ontwikkeling van lesmateriaal en opdrachten, de toepassing van hardware en de kennisuitwisseling met betrekking tot de nieuwe LED-technologie door middel van masterclasses en workshops.
www.niko.nl
 
  De Nederlandse Licht Associatie (NLA) is de branchevereniging van fabrikanten en leveranciers van lichtarmaturen, lichtbronnen en voorschakelapparatuur in de professionele verlichtingssector. Eind 2009 is de NLA gestart met een "Werkgroep LED-prestatie". Doel van de werkgroep is om met alle fabrikanten samen te komen tot eenduidige prestatie- en levensduuraanduidingen voor LED-verlichting. De NLA hecht er belang aan om consumenten en professionele gebruikers adequaat en eenduidig te voorzien van informatie over de prestaties van LED-verlichting. De werkgroep LED-prestatie beoogt input te geven aan Europese en nationale organen voor onderzoek, richtlijnen en regelgeving. Ook wil de werkgroep werken aan duidelijk informatie over wat wel en wat (nog) niet kan met LED.
www.lichtassociatie.nl
 
  LED Expert is in Nederland hťt kenniscentrum voor LED-verlichting in allerlei toepassingen. Zowel professionele aanbieders als dienstverleners kunnen terecht bij LED Expert. Dat kan zijn voor deelname aan een cursus, voor begeleiding bij de aanpak van een project, of zelfs voor de hele procesbegeleiding: van ideevorming tot nazorg bij het toepassen van LED-verlichting. Daarnaast neemt LED Expert steeds initiatieven voor nieuwe proefprojecten, voert LED Expert consumentenonderzoek en marktonderzoek uit, wordt nieuwe technologie uitgetest en probeert men in samenwerking met alle belanghebbenden te komen tot nieuwe standaarden en kwaliteitsverbetering.
www.ledexpert.nl
 
  AtexLicht is een business to business bedrijf dat meer dan 15 jaar actief is in de lichtmarkt. AtexLicht profileert zich als "ontwerper van licht", waarbij de juiste balans tussen functionaliteit en beleving wordt geboden. De onafhankelijkheid van het bedrijf en de verkorte bedrijfskolom waarin men opereert biedt ruimte voor innovatie en commerciŽle propositie van een specialist. AtexLicht is niet gebonden aan merken of fabrikanten en adviseert over alle mogelijkheden binnen de lichtmarkt. Vooral de LED-technologie biedt kansen voor innovatieve lichtoplossingen. De betrokkenheid van AtexLicht bij kennisplatforms, R&D-afdelingen en onderwijsinstellingen zorgt voor kennis van LED-toepassingsmogelijkheden en -onmogelijkheden.
www.atexlicht.nl
Tussen de partijen is een samenwerkingsovereenkomsten gesloten.