Workshop

AWL-Techniek - Robotica - 1 juni 2012

Inhoud
Een robot in een productie nemen is meer dan alleen het programmeren van een robot.
In het theoriegedeelte van de cursus worden de verschillende aspecten van een robotlassysteem nader toegelicht. Denk daarbij aan inbedrijfstelling, veiligheid en offline en online programmeren. In het practicumgedeelte wordt nader ingegaan op het programmeren van een robot. Een rondleiding binnen AWL-Techniek vormt de afsluiting van deze masterclass/workshop. Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname. U kunt dit certificaat gebruiken voor de invulling van de Wet BIO.

AWL
AWL-Techniek heeft zich ontwikkeld van een bedrijf dat zich bezighoudt met aarding en weerstandslassen tot de specialist in state-of-the-art geautomatiseerde lasmachines.
AWL levert productiestraten aan diverse fabrikanten van auto-onderdelen en heeft inmiddels de status "preferred supplier". Het bedrijf levert Smart lasmachineoplossingen en productie- concepten die zich door tal van pluspunten weten te onderscheiden. Innovaties zoals een intuÔtieve Human-Machine Interface (HMI) krijgen daarbij veel aandacht. Minstens zo belangrijk zijn de innovaties die gericht zijn op productiviteitsverbeteringen; denk daarbij aan lassen met behulp van lasertechniek.

Programma
09:00 uur Welkom
09:15 uur Bedrijfspresentatie (met extra aandacht voor laserlassen)
10:30 uur Theorieles robotica (opbouw robot, veiligheid, besturing)
11:30 uur Robotsimulatie
12:30 uur Lunch
13:00 uur Practicum robot programmeren
14:00 uur Rondleiding AWL-Techniek
15:00 uur Afsluiting
15:30 uur Einde

Contactpersonen:
Leo Ogink (logink@deltion.nl)
Werkgroep IndustriŽle Automatisering/Mechatronica