Workshop

Steelweld - Robot programmeren en simulatie - 20 maart 2009

Inhoud
Aan de collega’s mechatronica, automatisering en werktuigbouwkunde. Hierbij een omschrijving van wat jullie allemaal kunnen verwachten bij de workshop robot programmeren en simuleren bij VDL Steelweld. In de ochtend krijg je informatie over de activiteiten van VDL Steelweld. Hierin wordt o.a het volgende bekeken:
- het ontstaan van VDL steelweld
- De positie van Steelweld in de VDL groep
- Een film van de gebouwde productielijn voor Volvo
- Productielijn van Ford

Na de presentatie komt er een promotiefilm en een rondleiding door het bedrijf. Tijdens deze rondleiding maken we o.a kennis met de cleanroom, waarin t.b.v. de klant (ASML) de volledige montage van klantspecifieke productiemachines voor de aanmaak van chips voor computers, telecom enz. Ook zullen we een kijkje nemen bij de Cultivit, een machine om grond te ontsmetten op een milieuvriendelijke wijze. In de montagehal hopen we een aantal voorbeelden te zien van apparaten die via robots deuren in auto’s plaatsen. Ook de las- en constructiehal zullen we bezoeken, evenals de laser lasopstelling waarbij staal van 12 mm. dikte wordt gelast via een laser. Tevens bezoeken wij de meetkamer, waarin een aantal oude maar nog zeer doeltreffende apparaten staan, die menig oud docent zal herkennen, omdat hij/zij daarmee heeft gewerkt.

In de middag wordt de groep gesplitst en moeten de handjes uit de mouwen. De eerste groep gaat een echte industriële robot programmeren en de tweede groep gaat via een simulatie softwarepakket Robocad proberen een robot een gerichte handeling te laten uitvoeren. Na verloop van tijd wisselen de groepen, zodat iedereen heeft geprogrammeerd en gesimuleerd. Zoals jullie zien een programma dat je niet mag missen, gezien de huidige stand der techniek die je nu met eigen ogen kunt aanschouwen en beleven.

Tot ziens bij Steelweld.
Contactpersonen:
Peter van Gool VDL Steelweld
Toon de Craen InduTeq 06 30 90 41 21
Dirk van Hulsel InduTeq. 06 51 33 65 92