Masterclass

B&R - Integrale automatisering in de machinebouw - 13 mei 2011

Inhoud
Binnen de industriŽle automatisering wint de mechatronica snel terrein. Vanuit de machinebouwmarkt ontstaat een toenemende vraag naar oplossingen in plaats van producten. Seriemachinebouwers moeten in staat zijn hun standaard machine in korte tijd van extra opties te voorzien. Machines werken nauwelijks nog stand-alone maar maken tegenwoordig deel uit van complete productielijnen. Snelle informatie-uitwisseling met andere deelnemers is een voorwaarde. De nieuwe machinerichtlijnen stellen hoge eisen aan de veiligheid voor de operator.

B&R IndustriŽle Automatisering
Als fabrikant van PLC- en I/O-systemen, servo- en stappenmotoraandrijvingen, operator panels en industriŽle PC's, industriŽle netwerken en veldbussen, veiligheidssystemen en CNC- en robotbesturingen is B&R ruim 30 jaar actief op de wereldmarkt van de hoogwaardige machinebouw. In een vroeg stadium stelde B&R vast dat in de komende jaren de toegevoegde waarde voor de machinebouw steeds meer in de software komt te liggen.

Programma
Tijdens de masterclass/workshop maakt u kennis met de voordelen van geÔntegreerde hard- en softwareoplossingen. U gaat aan de slag met B&R Automation Studioô en ervaart hoe u met ťťn ontwikkeltool uw volledige industriŽle automatiseringsproject kunt opzetten, uw besturingsoftware kunt ontwikkelen, motoren kunt parametreren en in bedrijf stellen, uw grafische beelden kunt bouwen en al deze componenten en systemen moeiteloos met elkaar kunt laten communiceren. Het ontwikkelen van applicatiesoftware verschuift steeds meer van programmeren naar configureren.

In de ochtend laten we u aan de hand van een praktijkvoorbeeld bij een Nederlandse B&R-klant kennismaken met de voordelen van geÔntegreerde machineautomatisering. Ook ziet u dat u met Generic Motion Control pas tijdens de ontwikkeling van de applicatiesoftware uw aandrijvingen hoeft te kiezen. 's Middags gaat u aan de slag met B&R Automation Studioô en laten wij u zien hoe eenvoudig het is een applicatie te ontwikkelen waarin de verschillende automatiserings-componenten worden geÔntegreerd.

Aan het einde van de dag ontvangt u een deelnamecertificaat en een scherpe aanbieding voor enkele hardwareconfiguraties die u kunt gebruiken in uw praktijklokaal voor industriŽle automatisering of mechatronica. Bij deze hardware krijgt u geheel kosteloos een volwaardige multi-user ontwikkellicentie van B&R Automation Studioô voor gebruik op school.


Contactpersoon:
Dirk van Hulsel (hk.vanhulsel@roceindhoven.nl)
Werkgroep IndustriŽle Automatisering

Datum masterclass: 13 mei 2011 bij B&R IndustriŽle Automatisering in Breda