Workshop

Lucas-Nülle - Zonne-energie en windenergie - 14 november 2013

Inhoud
Zonnestroom is booming business en ons land doet volop mee!

Nederland beschikt over unieke technologie, succesvolle ondernemers en voldoende zon om zonnestroom op grote schaal en concurrerend toe te passen. De mondiale markt voor zonnestroom groeit al decennia met dubbele cijfers en de laatste tijd zelfs met meer dan vijftig procent per jaar. Bovendien is het einde van deze groei voorlopig nog niet in zicht want de bijdrage van zonnestroom aan de totale energiebehoefte is nog bescheiden, de kosten dalen snel en het gevoel van urgentie om duurzame energie in te zetten wordt steeds sterker. In de hele wereld ontdekt men de enorme potentie van zonnestroom voor de energievoorziening én voor de economie. Groene energie en groene banen, wat wil je nog meer.

Ontwerpen zonne-energie installaties en workshop windenergie
Op 14 november 2013 zijn er in samenwerking met Lucas-Nülle een viertal workshops gehouden waarbij de deelnemers aan de slag gingen met een aantal modellen en met het ontwerpen van een zonne-energie installatie:

Workshop 1: Van zon naar stroom, inrichten van solarmodulen
Workshop 2: Schakelen en eigenschappen van solarmodulen, problemen bij schakelen
Workshop 3: Opbouw van een PV-installatie, netparallel en afzonderlijk bedrijf
Workshop 4: Functiewerking van windenergie-installaties

Lucas-Nülle
Lucas-Nülle heeft een module voor duurzame energie ontwikkeld waarbij met blended learning de leerstof wordt aangeboden.

Contactpersoon:
Ries Luijsterburg (ries.luijsterburg@summacollege.nl)
Projectleider