Workshop

Control Techniques - Intelligent besturen en regelen van motoren - 13 en 15 dec. 2006

Inhoud
Wist u dat het begrip frequentieregelaar eigenlijk een verouderd begrip is?

Een frequentieregelaar regelt het toerental van een draaistroommotor, dat is genoegzaam bekend. Een flux-vector-regeling levert meer dynamiek aan de motoras dan een V/Hz-regeling, dat geloven we intussen ook wel.

Tijdens de Master Class bij Control Techniques B.V. kunt u ervaren dat de nieuwste generatie frequentieregelaar beter "universele regelaar" genoemd kan worden. Een nieuw begrip dat navolging gaat krijgen!

De universele regelaar kan nog steeds gebruikt worden als frequentieregelaar, maar ook als servo-regelaar. Ook kunnen lineairmotoren aangestuurd worden. De regelaar kan met een grote diversiteit aan terugkoppelorganen overweg. Of er nu een incrementele encoder gebruikt wordt, een absoluut-encoder of een resolver, het maakt niet uit. De universele regelaar verenigt nagenoeg alle aandrijftechnische mogelijkheden in 1 apparaat.

Maar wat dacht u van de besturingstechnische mogelijkheden.

GeÔntegreerde PLC-functies, veldbusopties, veldbus gateways en een oscilloscoop.

De universele regelaar kan bijvoorbeeld aangestuurd worden via Profibus of Ethernet en vervolgens communiceren over bijvoorbeeld Interbus-S of Device-Net. Ook onderlinge communicatie tussen regelaars is mogelijk met de eigen, zeer snelle veldbus, CT Net genaamd.

Tijdens de Master Class kunt u "hands-on" kennis maken met de kenmerken van de universele regelaar. Anders gezegd; met het intelligent besturen en regelen van motoren.

Er zijn trainingsmodellen en trainingsopdrachten beschikbaar waarmee u aan de slag kunt gaan, onder begeleiding van 2 specialisten van Control Techniques B.V.

Het Markiezaat College uit Bergen op Zoom zal laten zien dat de trainingsmiddelen zeer geschikt zijn voor gebruik door leraren en studenten in het middelbaar (en hoger) technisch onderwijs.

Bijblijven is 1, maar u wilt toch ook graag voorop gaan!