Workshop

werkgroep InduTeq - ASI programmeren voor Melsec plc - 17 mei 2006

Inhoud
Woensdag 17 mei

Lokatie: Radius College (voorheen Baronie College)
Terheijdenseweg 350
4826 AA Breda

Workshop ASI bus omschrijving.

Op verzoek van diverse docenten van een aantal ROC's gaan wij de workshop ASI bus herhalen. De workshop heeft betrekking op het communiceren van een MELSEC plc (FX0n) met een ASI bus systeem.
Tijdens deze workshop dag besteden we weinig tot geen aandacht aan het ASI bus protocol en de bijbehorende theorie enz. Deze informatie is wel te vinden op www.bustechnologie.nl
We gaan op deze dag een 4 tal opdrachten programmeren die elke docent volgens een roulatiesysteem gaat uitvoeren. Hieronder ziet U de omschrijving van de verschillende opdrachten.
De workshop is zo opgezet dat U deze opdrachten rechtstreeks met uw leerlingen kunt uitvoeren op uw eigen lokatie.
Hebt U de "oude "workshop gevolgd, dan is het toch wel zinvol om deze workshop te volgen, omdat er in deze workshop een aantal andere opdrachten zijn verwerkt.
De software die we gebruiken bij deze workshop is GX IEC versie 6.01 voor de Melsec plc's.
Enige voorkennis is wel vereist om de opdracht binnen de gestelde tijd te kunnen maken.
Heeft U geen enkele ervaring met deze software, dan kunt U gebruik makend van ons basisdiktaat toch een hoeveelheid kennis opdoen om tot een werkend eindresultaat te komen.
Ook zullen we tijdens deze workshop een opdracht laten uitvoeren via de programmeertaal SFC. Ook hier geldt dat, wanneer U dit niet beheerst, de opdracht toch kan worden uitgevoerd.
De gebruikte ASI hardware panelen zijn door U simpel na te bouwen, indien U nog geen ASI hardware hebt. De sluis is op alle ROC's aanwezig.

Opdracht 1 : 2 slaves programmeren met standaard ASI paneel
Opdracht 2 : 3e slave zelf aansluiten en programmeren van 3 slaves
Opdracht 3 : Silo demo paneel aansluiten en via 2 slaves dit proces bedienen volgens handbediening of SFC. U krijgt een opdrachten setje mee met sfc opdrachten voor dit proces, waarmee uw leerlingen 18 verschillende sfc mogelijkheden kunnen programmeren.
Opdracht 4 : Deel van het sluispaneel aansluiten en een deel van de sluis bedienen via 2 slaves via handbediening of eventueel SFC

Na afloop krijgt U een CD mee met daarop:
- De presentatie van deze dag.
- De uitwerkingen van de programma's

Met vriendelijke groeten Toon de Craen.