Masterclass

Schneider-Electric - Machinebeveiliging / noodstop / micro-plc - 17 september 2004

Inhoud
Tijdens de masterclass wordt ingegaan op de osiview vision systemen. Osiview is een Vision controller, m.a.w. een camera systeem waarbij met 1 opname heel veel diverse aspecten van een product gecontroleerd kunnen worden, zoals; is het product aanwezig, waar is het product, heeft het product de juiste afmetingen, heeft het product de juiste kleur, zijn alle markeringen aanwezig etc.

Hierop volgt een presentatie van mini-plc's. Ingegaan wordt op de Zelio Logic, ontworpen voor het besturen van eenvoudige automatiseringsfuncties waarbij eenvoud en gebruikersgemak voorop staat.

Wat betreft het onderdeel veiligheid, dit is meer dan het plaatsen van een simpele noodstopknop. Het omhelst een integraal proces van ontwerpen, installeren, bedienen, onderhouden en verwijderen. Bij al deze stappen moet de veiligheid van het bedienend personeel zo goed mogelijk gewaarborgd worden. Te vaak nog wordt een machine ontworpen waarna hij "veilig" gemaakt wordt door het toepassen van veiligheidscomponenten, terwijl veiligheid juist een integraal onderdeel van het ontwerp moet zijn. De Masterclass zal dan ook naast de uiteindelijke elektrische uitwerking van het veiligheidscircuit ook de weg hier naar toe behandelen. Op basis van welke gegevens komt men uiteindelijk tot de keuze van de juiste veiligheidscomponenten. Producten en oplossingn die aanbod zullen komen zijn onder andere; Noodstop, tweehandbediening, lichtschermen, gecodeerde magnetische, veiligheids- schakelaars, validatie controle, noodstoprelais, veiligheidscontrollers en AS-i Safe