Masterclass

Danfoss - VLTģ - The Real Drive -

Inhoud
De ontwikkelingen in de elektrisch geregelde aandrijvingen gaan razendsnel, het toepassingsgebied wordt snel groter en hogere rendementen zijn op veel gebieden te behalen.

Met de Danfoss VLT-frequentieregelaars heeft u niet alleen volledige controle over de snelheid, het koppel, de versnelling of positionering van elektromotoren. De VLT-frequentieregelaars stellen u bovendien in staat aanzienlijke hoeveelheden energie te besparen. Daarnaast dragen de VLT regelaars bij aan een verhoging van de bedrijfszekerheid en veiligheid en wordt de slijtage aan de installatie verminderd en de levensduur verhoogd. Al deze voordelen zijn het directe resultaat van de praktische ervaring en de theoretische kennis die Danfoss gedurende meer dan vier decennia heeft opgedaan op het gebied van de elektrische aandrijftechniek. Danfoss Drives ontwikkelt en produceert frequentieregelaars, motorstarters en toebehoren voor het gecontroleerd aandrijven van AC motoren in een groot vermogensbereik.

Danfoss kwam in 1968 als eerste ter wereld op de markt met een seriematig geproduceerde elektronische frequentieregelaar. Sindsdien is een enorme praktische en theoretische kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van de elektrische aandrijftechniek. Die kennis en ervaring gebruikt Danfoss om haar regelaars steeds verder te ontwikkelen en te verbeteren. Die kennis wil Danfoss ook delen met de docenten in het MBO. Dat is de reden dat Danfoss Nederland graag is ingegaan op het verzoek van de werkgroep IndustriŽle Automatisering van de stichting InduTeq om een workshop te geven over frequentiegeregelde aandrijvingen.

In deze workshop werd in het ochtenddeel aandacht besteed aan de toepassingen en de techniek van de moderne frequentieregelaars en aan de laatste trends met een blik in de toekomst. In het middagdeel kon er een aantal opdrachten gemaakt worden op VLT-drives. Ook software (de MCT 10 Motion Control Tool software) voor het o.a. instellen en uitlezen van elektrische aandrijfsystemen maakte deel uit van het leveringspakket van Danfoss Drives. Ook de softwarekoppeling en parametrering, en metingen (scoopfunctie) via de software maakten daarom deel uit van de opdrachten.