Masterclass

Rexroth - Direct drive & hydraulic control - vrijdag 10 december 2004

Inhoud
De aandrijftechniek is niet compleet als de hydraulische mogelijkheden niet aan bod komen. Het ochtendprogramma zal dan ook speciaal over de hydrauliek en de proportionele techniek gaan. Daar de meeste deelnemers waarschijnlijk veel beter onderlegd zijn op het gebied van de elektrotechnische en elektronische aandrijf- en besturingstechniek, komt op deze dag alles over de hydraulische aandrijftechniek aan de orde. Bijvoorbeeld de onderlinge verschillen (voor- en nadelen) besproken en de moderne mogelijkheden van de proportionele aandrijf- en besturingstechniek. In de hierop volgende workshops kunt u dan zelf deze technieken in de praktijk ervaren.

Het middagprogramma zal gaan over een van de meest actuele ontwikkelingen in de aandrijf- en besturingstechniek: de lineaire elektromotor. In de lezing wordt ingegaan op het ontstaan, de technische ontwikkelingen en de toepassingen. De Masterclass wordt afgesloten met een rondgang door de Boxtelse Rexroth bedrijven:
- de cilinderfabriek voor grote en speciale hydraulische cilinders.
- de aggregatenbouw,
- de afdeling reparatie en prefab leidingwerk.

Als afsluitende klapper wordt u uitgenodigd een ritje in de "REXRIDER" te maken, het summum van techniek en entertainment.